Napovednik

Premierni Božično novoletni koncert - KUD Mešani pevski zbor Litostroj

Vabimo vas na premierni Božično novoletni koncert - KUD Mešani pevski zbor Litostroj, ki bo v petek 14. 12. 2018 ob 18. uri v OŠ Hinka Smrekarja, Gorazdova ulica 16

Gost Večera Mešani pevski zbor Jakob Aljaž, Medvode. Povezuje: Mateja Cimerman.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov

Spletni portal Tekaški forum bo v sodelovanju z ŽOK Šentvid in ProminaSport v petek 14. decembra 2018 v parku Tivoli (startno - ciljno prizorišče: kotalkališče ob bazenu) organiziral že 14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov. V primeru zelo slabega vremena se bo dogodek prestavil na 21. december.

Udeleženci dogodka so posamezniki vseh starosti, rekreativni tekači, družine z otroci, ki se bodo po želji lahko spopadli z dvema dolžinama prog. Pripravljeni bodo pohod po parku ter daljši tek čez Rožnik. Udeleženci se bodo z Božičkovimi kapicami in naglavnimi svetilkami podali na progo ob spremljavi glasnih navijačev.

Vsa zbrana sredstva od prijavnin gredo v sklad za Rdeče noske – klovne zdravnike, ki obiskujejo otroke v bolnišnicah in jim prinašajo veselje in zabavo.

Start in cilj bosta ob kotalkališču pri bazenu Tivoli. Krajša proga bo speljana po parku Tivoli, daljša proga pa bo šla mimo Rožnika nazaj v Tivoli. Zapor cest ali fiksnih označb ni predvidenih, le na križiščih bodo stali usmerjevalci, ki bodo tekače napotili po pravi poti.

Za najmlajše bo organizirana tudi ustvarjalna delavnica ter ogrevanje s Klovni zdravniki. Program prireditve se bo odvijal med 16. in 20. uro, pričetek pohoda in teka pa bosta ob 18. uri.

Več informacij tudi na www.tekbozickov.si.

Delavnice za krepitev duševnega zdravja, izboljšanje veščin reševanja problemov, izražanja čustev in komunikacije v sklopu projekta »Dobro sem«

Cikel 12 delavnic bo potekal ob torkih, od 18:00 do 19.30, v knjižnici Šiška, s pričetkom 15.1.2019, pod vodstvom usposobljene trenerke. Teme delavnic: spoznavanje sebe in drugih, misli in čustva, komunikacija, reševanje problemov in konfliktov, premagovanje stresa, sproščanje, lastni načrt delovanja. Delavnice so brezplačne.

Program izvaja Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Prijave in informacije do 28. 12. 2018 oz. do zapolnitve mest na majkicmasa@yahoo.com.

  • Prizorišče: Knjižnica Šiška
  • Datum dogodka: 15. 1. 2019
  • Ciljna skupina: odrasli, brezposelni, zaposleni, študenti, starejši
  • Tip dogodka: izobraževalne delavnice, duševno zdravje, odnosi, komunikacija,

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Krajevni odbor Rdečega Križa vabi

Krajevni odbor Rdečega Križa Ljubo Šercer za vas vsak ponedeljek ob 9 uri vabi na telovadbo Vse to in še več v dvorani Četrtne skupnosti Šiška, na Kebetovi 1!

Bralna srečanja

Vsak tretji petek med 19 in 21 uro na Jesenkovi 1 v prostorih Meste občine Ljubljana potekajo bralna srečanja.

Združuje nas veselje do branja, poezije in dobrih zgodb. V našo družbo vabimo vse, ki radi berete in želite svoja doživetja in mnenje o prebrani knjigi deliti z drugimi. Knjige za branje in pogovor izbiramo skupaj na srečanjih.

Organizatorka in moderatorka srečanj je Nataša Finžgar.

Tedenski pregled dogodkov - Vodnikova domačija

Tedenski pregled dogodkov v hiši branja, pisanja in pripovedovanja Vodnikova domačija si lahko ogledate na njihovi Facebook strani.

Tedenski pregled dogodkov - Trubarjeva hiša literature

Trubarjeva hiša literature je kulturni zavod, ki deluje pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana. Ukvarjamo se s prirejanjem kulturnih prireditev s poudarkom na literarnih dogodkih. Naš program sestavljajo stalne (sezonske) serije dogodkov ter enkratni literarni ali kulturni dogodki.

Tedenski program dogodkov Trubarjeve hiše literature si oglejte na www.trubarjevahisaliterature.si

Prireditve v Ljubljani

Prenesite si seznam prireditev od 9. 12. do 16. 12. 2018

Seznam prireditev - Adobe Acrobat datoteka

Aktualno v Ljubljani

Ostale novice in dogodke si oglejte na www.ljubljana.si

Četrtna skupnost Šiška

Kebetova 1
tel: 515 64 65
faks: 515 64 60
e-pošta: mol.siska@ljubljana.si

Uradne ure:

ponedeljek:
08.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00

sreda:
08.00 - 12.00 in 13.00 - 16.00

petek:
08.00 - 12.00

Upravna enota Ljubljana
Izpostava Šiška

Trg prekomorskih brigad 1
tel: 306 30 00
www: upravneenote.gov.si

Davčni urad Ljubljana

Davčna ulica 1
tel: 369 30 00
www: durs.gov.si